Omul păianjen

Am vrut neapărat să postez asta înainte să înceapă weekendul pentru ca voi fetelor să nu faceți vreo greșeală și să puneți botul la toate prostiile. Mi-a luat oleacă să termin și să mă încadrez în timp. Pe bune nu a durat mult. 😀 În ciuda acestui aspect calitatea este la locul ei. Poate o să fie de folos, poate nu. Chiar și așa…cu plăcere! 😀

O să vină un moment în viața voastră când o să spuneți: “Bine că am citit chestia capodopera aia la timp!!!”

Am făcut o cercetare de piață din care a reieșit că textele ieftine nu le impresionează pe fete…și totuși au o rată ridicată de reușită. Ceva nu se leagă. Probabil mă învârt în cercurile “nepotrivite”…asta pentru că de obicei evit lumea “mică”.

De unde și până unde dorința de a realiza o cercetare? Două puncte: a și b.

a) Bărbatul – unul din obiectivele lui este ca tu să nu mai plângi. Iar dacă plângi, să o faci de bucurie.

b) Femeia – ea nu o să încerce să te schimbe pentru binele ei, ci te va schimba pentru binele tău.

Firește textul nu îmi aparține. Nu sunt încă suficient de luminat să pot emite asemenea înțelepciune. Aceste maxime mi-au fost aduse în atenție de către un avid cititor al Blogului vietzii fapt pentru care țin să îi mulțumesc. Am realizat un mic focus grup în care am demonstrat că textele de genul nu au cum să dea bine. Sunt false…și e evident că dacă ai un simț al bunului gust(întâlnit din ce în ce mai rar) nu poți să iei în serios așa ceva. Era rezultatul așteptat având în vedere participantele la studiu. 😀

E de înțeles că dacă vreau ca această cercetare să capete substanță și sens ar trebui să port o discuție liberă( și să le prezint ceea ce pentru ele ar fi un fel de “Cum să fii romantic 101”) și cu niște ordinare din astea în toată regula. Atât de bune în a fi ordinare încât sunt extra-ordinare. 😀

Revenim la text. E clar ca lumina zilei că e rodul imaginației unor băieți.

Totuși cine sunt băieții ce lansează spre univers astfel de revelații?

Legenda spune că ei sunt niște apărători ai dreptății, ai fetelor neajutorate(din cam toate punctele de vedere) și se arată în prag de seară gata să vindece singurătatea cuiva și apoi să plece repede spre un alt caz ce necesită “soluționare”. Ca orice erou își ascunde “identitatea” în spatele unei “măști” și cum chestia asta aduce oarecum a romatism, fetele lasă garda(și nu numai) jos.

Unii consideră că un astfel de băiat este un cavaler al întunericului și că este eroul pe care fetele îl merită, dar nu este eroul de care au nevoie.(epic Batman reference) Total eronat. Aș spune mai curând că i se potrivește mai bine: “With great power comes great responsibility.” Un tânăr capabil, peste medie, dar care se coboară jos la nivelul plantelor agățătoare. El este SPIDER Man sau Omul/Bărbatul păianjen(pentru cei ucenici în ale limbii engleze) în funție de cine traduce; oricum nu contează deoarece termenii sunt sinonimi(pentru mine). Antonimul…leste de înțeles, e femeia.

Acest super erou își alege o locație care să-i ofere suficientă expunere. Mulți recurg la rețelele de socializare(web – cuvânt cheie). Apoi țese dume ieftine pe o pânză de vrajeală în care se vor agăța mai târziu relativ repede niște “insecte”. Este conștient de acest deznodământ și de aceea debordează de acea încredere în sine atât de apreciată de sexul frumos. (meditați puțin asupra acestei fraze; o să vă prindă bine)

panza de vrajeala

Multe fac greșeala să creadă că nu pot fi prostite așa ușor, dar subiectul nostru nu e un “cioban” care încercă să te agațe cu replici gen”Te-a durut când ai căzut din Rai?” Exista supereroi si supereroi, dar aici nu vorbim chiar de Omul Fluture.  Omul păianjen este un vânător care pregătește meticulos câmpul de luptă și apoi așteaptă răbdător victoria.

Chiar și așa NU trebuie să îl privim cu ochi răi. Rolul lui este asemănător cu cel al lupilor, denumiți și sanitarii pădurilor deoarece se hrănesc și cu ce nu mănâncă de exemplu urșii.

Detașându-ne puțin de această lume a supereroilor, am ajuns la concluzia că fetele îi preferă pe cei cu texte ieftine și postări penibile pentru că oferă posibilitatea de a crea o discuție și totodată o oportunitate. Nu mai conteză ce-i de capul lui…dar să fie. Doar pentru asta. Preferă varianta ușoară și se aleg cu ceva ușor și trecător, de care privind în urmă nu ți-e dor. 😀

Cu ocazia focus grupului am obținut totuși și o declarație inedită din partea fetelor. Sunt convins că nu există izvoare care să ateste că până acum o fată a mai avut puterea și caracterul să recunoască faptul că “femeia…dacă te schimbă te schimbă pentru binele ei”. Cu alte cuvinte…pentru femeie, bărbatul rămâne doar un accesoriu pe care încearcă să îl asorteze la nevoile ei.

Puteți să vă împăcați cu ideea sau nu. 😀

Nu puneți la suflet. Băgați la cap!

PS:

1)Fetelor, dacă destinul a făcut de așa natură încât să întâlniți “supereroi”, care a fost cea mai penibilă replică cu care aceștia au încercat să vă agațe?

2)Încercăm un mic sondaj?

 


One response to “Omul păianjen

Nu fi emo, dă-ți cu părerea