Sfaturi pescărești

Nu am mai scris de mult timp un mic îndreptar (util în primul rând femeilor) și uitați ce se petrece în lume: femei cu barbă câștigă Eurovision, Putin își scoate trupele la defilare pe teritoriul Ucrainei iar FIFA avantajează Brazilia. 🙂

O cauză ar fi îndrumătorii spirituali din acest moment: radufconstaninescu și otrava.  Ei vorbesc despre dragostea perfectă, așa cum ea e închipuită în filme și creează așteptări nerealiste femeilor, la fel cum revistele de modă apelează la Photoshop și creează așteptări frumoase bărbaților. Era la un moment dat o tipă Eva și al ei jurnal. De ce nu o lăsați pe ea să scrie dulcegării?

Să trecem la chestiuni mai serioase. 😀 Probabil ați observat că am o boală pe persoanele care vor cu tot dinadinsul să fie într-o relație doar de dragul de a fi într-o relație.

Fetelor zicala extremele se atrag se referă la partea de inițiativă…etc. nu la gusturi și hobby-uri. Dacă tu ești o finuță și el e un golan care are o reală plăcere în a sparge semințe pe acordurile lui Salam, e clar că nu o să vă înțelegeți. Nu mai are rost să încercați. E timp irosit. E vorba de managementul timpului, pe care tu nu îl gestionezi eficient. 😀

Am să dezvolt care e raționamentul din spatele acestui punct de vedere pertinent.

Persoanele care au stat mult într-o relație (fără viitor) încă de la vârste fragede au fost acceptate așa cum erau, s-au complăcut și nu au mai încercat să se dezvolte, să evolueze. (din toate punctele de vedere.)

Totul pleacă din interior și se reflectă la exterior prin atitudinea ta, personalitatea ta, spiritul tău.

A avea atuuri ce țin de latura interioară e ca și cum ai merge la pescuit fără echipament și a prinde pești. O să fac uz de o ilustrată pentru a explica.

fish in the sea

Fără să luam în calcul legile fizicii și cum se pescuiește corect…gândiți-vă acum că firul respectiv e personalitatea voastra: liniară, fără oscilații, banală, de care lumea se ferește. Pentru unele persoane acesta este doar un exercițiu de imaginație 😀

Revenind la persoanele aflate în relații lungi și fără viitor, e ca și cum ai da la pește în acvariu,  având ca și echipament un băț cu o ață legată în vârf și fără cârlig. Ce-ți pasă? Peștele e în acvariu, nu are unde să se ducă. Ce te faci când peștele din acvariu se întoarce cu burta-n sus, semnificând moartea relației voastre. Va trebui să prinzi alt pește să îl aduci în acvariu. Poți merge la piață să cumperi, dar ce farmec are? Așa că te hotărăști să mergi să pescuiești la baltă…cu același echipament. Conștientizezi că nu o să te ajute prea mult, apa fiind mai adâncă decât cea cu care erai obișnuit, dar acum ai bani și îți permiți un echipament mai bun. O lansetă performantă, cârlig nu cu unul ci cu două capete, momeală artificială(citate din “Alchimistul” neînțelese pe deplin) și o barcă ce îți permite să mergi undeva în larg unde șansele de reușită sunt mai mari. Totuși “firul” e întins din cauza “plumbului” care în acest context face referire la părerile prea bune despre propria persoană, pe baza cărora ești o persoană “grea”, bazată…când tu ești de fapt greu de cap.

Morala: oamenii proști nu au o personalitate plăcută. (nu e forțată deloc 😀 )

Cu toții vrem să pescuim pești frumoși dar pentru asta trebuie să devii mai bun. Un OM mai bun. Am să includ aici și fetele 😀 …știu…știu…nu e în regulă ce fac, doar că doresc să nu se facă confuzie și textul să sune ceva de genul: “…trebuie să deveniți mai bune” și unele să creadă că trebuie ceva mai mult fard și rimel pentru a arăta mai bine. Într-adevăr e vorba și de a arăta mai bine dar în legătură cu latura interioară a fiecăruia.

Tot ce trebuie să faci este să îți propui să evoluezi. Gândește-te ce fel de persoană ești, cum ai vrea să fii și ce poți face în privința asta. Pe principiu ce semeni aia culegi…te cultivi. Atenție nu trebuie să se ajungă la cultul personalității. 😀 Desigur treaba asta nu e pentru toată lumea deoarece sunt persoane care atunci când aud de cultură se gândesc la însămânțare. Unele merg mai departe de atât și deschid gura…din obișnuiță și plăcere…în ideea că-și dau cu părerea despre asta? (*bad poker face)

Odată cu o tunsoare, un fard care să ascundă niște imperfecțiuni fizice…pac-pac! și o carte care să îndrepte și imperfecțiuni de ordin interior. Acolo trebuie de fapt să aibă loc o schimbare sau schimbarea și astfel să evoluezi și să ai atitudinea potrivită.

“-Prea multă bătaie de cap și prea puțin timp”

Total eronat. Cât timp investești într-o relație? Dacă iei în calcul că ea nu are viitor, e timp risipit. Dacă timpul acela risipit ar fi investit doar în tine în tentativa de a te dezvolta personal? Nu mai cauta scuze. 🙂

Petrece timp singur(ă), învață să te cunoști, descoperă-ți limitele învață să ți le depăsești, să le corectezi. Când simți că ceea ce e în interiorul tău rezonează cu ceea ce e în mintea ta, te poți concentra și la exterior. Ce folos că te îmbraci și te aranjezi dacă atunci când deschizi gura se face curent pentru că nu ai nimic între urechi? La ce personalitate slabă ai te poartă hainele pe tine. Nu reușești să le pui în valoare…ele pe tine nici atât.

Încercați să vă perfecționați și să deveniți persoana pe care ați vrea să o cunoașteți. 🙂

fishing love

Nu puneți la suflet. Băgați la cap!

PS: Nu vreau să vă urez “Fir întins!” 😀


Nu fi emo, dă-ți cu părerea

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: