Teorema domnului Cristian

Acum în pragul vacanței de Crăciun, când lumea agață cărțile de gard, Blogul vieții face o invitație la lectură didactică, pentru cei dornici să asimileze cunoștințe noi…langă gard. De ce lângă gard? Pentru ca inevitabil, făcând abstracție de “cazurile fericite”(a se citi persoane care au ceva în cap), tinerii fericiți din generația farmville tot la gard se vor întoarce…când vor veni din club, căci funcția locomotorie va fi grav avariată. Atât timp cât văd și cărțile…acum că stau să mă gândesc și funcția vizuală e afectată. E posibil să nu mai fie scăpare pentru ei.  Mneah…soarta 😀

Vă tot “amenințam” în postarea precedentă cu o noua ipoteză. Ca o lămurire, articolul precedent a fost puțin praf în ochi menit să îmi ofere timpul necesar pentru a pune la punct această ipoteză, oferindu-vă suportul logic din spatele ei.

Am să numesc aceasta chestie Teorema domnului Cristian, asemeni celei emise de Thales, doar că eu sunt domn.  😀 Frumusețea acestei teoreme e ca e =mc²…că e relativă.  MC vine de la Cristian Mihaila. Ușor de intuit.

Întâi de toate să trecem repede în revistă 2 concepte elementare, pentru că sunt conștient că trecerea timpului a așternut praf peste cele învățate în gimnaziu:

1. TEORÉMĂ s.f. (Fil.) Afirmație care poate fi demonstrată logic, plecând de la un sistem axiomatic, în cadrul unei teorii. ♦ (Mat.) Adevăr matematic care poate fi demonstrat logic plecând de la fapte cunoscute. [Pron. te-o-. / cf. fr. théorème, lat., gr. theorema].

2. DISTÁNȚĂdistanțe, s. f. 1. Interval care desparte două puncte în spațiu; depărtare. ◊ Loc. adv. La distanță = la o oarecare depărtare. De la distanță = de la un punct depărtat. Din distanță în distanță = din loc în loc, la anumite intervale (egale). ♦ Interval de timp care desparte două momente, două evenimente. 2. Fig. (Rar) Deosebire, diferență. Distanța de la roșu la roz. – Din fr. distance,lat. distantia. 

*sursa: http://dexonline.ro

Am inrosit și subliniat termenul “logic” pentru că, așa cum probabil v-ați obișnuit,  eu la rândul meu obișnuiesc…să prezint suport rațional, coerent. 😀

Așadar încercați să vă deschideți simțurile, să îmbrățișați următorul moment și să nu îl irosiți:
Importanța părerii unei femei e invers proporțională cu distanța individei față de bucătărie.
Pentru a facilita procesul de învățare, am pregătit un grafic simplu, care prezintă o axa XoY, având ca variabile importanța părerii și distanța față de bucătărie.

grafic importanta parere femei

Simplu ca bună ziua. Explicația, logică spun eu, e că aflată mai aproape de bucătărie, ea va găti în curând(situația ideală), iar bărbatul nu trebuie să se mai preocupe de problema foamei și se poate concentra să o asculte…și trebuie concentrare căci logica ei e firavă și stă să se frângă de cea mai mica obiecție. 🙂 Desigur e lesne de înțeles că teorema are aplicabilitate doar în relația bărbat-femeie. Între o femeie și o altă femeie nu este posibil deoarece oricât de pertinentă ar fi opinia uneia, cealaltă persoana oricum nu o “ascultă”.

Desigur aceasta este explicația de bază. Explicația extinsa e pe baza de simțuri și implică și alte variabile și necunoscute. Spre exemplu: Ea e lângă bucătărie…dar miroase a ceva bun? Răspunsul la această întrebare determină dacă părerea ei e demnă sau nu de luat în considerare. O altă necunoscută e dacă se află în mișcare în timp ce emite părerea. Dacă da, se îndreaptă spre sau dinspre bucătărie? Ce intenții are? Oare va găți? În situația fericită în care se îndreapta spre bucătărie și intenționează să gătească, viteza ei de deplasare influențează timpul de care ai nevoie sa emiți reacții pozitive la ce tocmai a afirmat? Depinde de tine. E relativ.

Caz special: bărbatul are de-a face cu părerile a cel puțin 2 femei

În această situație părerea luată în considerare este a femeii care este poziționată mai aproape de bucătărie.

Dacă bărbatul întâmpină dificultăți în a stabili cu exactitate acest aspect, poate apela la o ruletă. În situația în care nu dispune de acest dispozitiv, se recomandă aprecierea din ochi. Acesta va urmări care din individe este mai atrăgătoare, lăsând la o parte chestii superficiale cum ar fi inteligența sau chiar personalitatea.

Asta e lecția pe azi. Sper că nu a adormit nimeni. 😀 Astea sunt treburi cât se poate de importante…care spre deosebire de geometria aia banală din liceu, chiar are aplicativitate în viața de zi cu zi și ne ajută să luăm decizii rapide.

Mi-ar place ca teorema să între în manualele de mate. Sper ca ministerul educației să plece urechea la asta și să includă teorema în programa școlară.

culegere mircea ganga

* am atașat o poză pentru nostalgici: Ganga

Tema pentru acasă

De dau 2 femei și un bărbat. Bărbatul adresează celor 2 femei o întrebare închisă. Părerile celor două diferă, iar bucătăria e la o distanță egală față de fiecare din ele. Potrivit pricipiului Teoremei domnului Cristian, a cui părere contează mai mult, dacă bărbatul este legat la ochi?

Aștept păreri 🙂 Trageți puțin de voi.

PS

****Dacă prima abordare pare misogină…ei bine…putem privi lucrurile dintr-o nouă perspectivă, de data asta mai profundă:

DISTÁNT, -Ă, distanți, -te, adj. (Despre oameni femei) Care este de o politețe rece și puțin comunicativă în relațiile cu ceilalți, care este rezervat; (despre atitudinea, manifestările oamenilor) care exprimă, trădează pe omul distant. – Din fr. distant.

În situația de față nu mai vorbim de o distanța fizică. Așadar, o persoană care “comunică” puțin cu bucătăria nu gătește pentru nimeni…deci nu are suflet. Logic, nu? Astfel e normal să nu-ți pese de ea…și drept urmare să nu îi iei în considerare părerea. 😀

Nu puneți la suflet. Băgați la cap!


2 responses to “Teorema domnului Cristian

 • Borat

  Sa rezolvam problema logic, nu?

  Ce avem? Ipoteza:

  (1) distanta Femeie1 fata de bucatarie = distanta Femeie2 fata de bucatarie
  (2) parere Femeie1 =/= parere Femeie 2

  Din (1) si (2) => (3) pentru Barbat parerile femeilor sunt egale in aceeasi masura!

  Solutii:

  (1′) Presupunand ca ambele femei se afla in afara bucatariei => Barbatul nu tine cont de parerea femeilor (conform teoremei domnului Cristian) => Barbat fericit!

  (1”) Presupunand ca ambele femei se afla in bucatarie => Barbatul va avea parte de gatit dublu => Barbat fericit!

  GREAT SUCCESS!!!

  Like

Nu fi emo, dă-ți cu părerea

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: