Doar “oile” vorbesc cu “ciobanii”

A sosit vremea unei noi postări. A trecut ceva ceva…știu, dar au avut loc și schimbări. Nu întrebați.

read under blanket

Blogul vietzii a devenit între timp plăcerea nevinovată a femeilor de pretutindeni. Majoritatea îl citesc ferite de ochii lumii, fără să recunoască acest lucru și merg până întra-acolo încât chiar să nege existența unei astfel de surse de informare. Exact la fel se întâmpla și în cazul răposatului OTV: deși toată lumea se uita și era la curent cu tot ce se întâmpla în garsoniera lui Dan, nimeni nu avea puterea să recunoască.

Pentru nostalgici postul OTV emite acum pe internet de la adresa: http://www.otv.com.ro/

Recunosc am așteptat acest moment de slăbiciune și am de gând să îl exploatez. Abia acum lupta pentru audiență devine corectă. 😀

În regulă. Tema de azi abordează mai curând dorința acerbă a  fetelor(nu toate, există și excepții, dar prea puține) de a fi într-o relație. Nu contează cu cine, dar să fie într-o relație. Lucrul ăsta pleacă și de la ideea că se simt prost și se simt judecate dacă nu au un prieten. Din acest motiv criteriile de selecție ale viitorului mascul lângă care doresc să îsi petreacă timpul sunt cel puțin îndoielnice.

Acum…am încercat să evidențiez un anumit profil cu privire la nivelul de educație al subiectului cercetării însă este greu de stabilit în ideea în care această specie se manifestă la fel aflate în compania unui mascul pentru o perioadă de timp scurtă spre medie.

Am constatat totuși un tipar pe care îl voi expune în cele ce urmează.

Capitolul 1 (e o denumire de ochii lumii…nu o să fie mai lung de câteva paragrafe) : Curtarea

Subiectul cercetării noastre este în continuă mișcare, având un stil de viață activ, încearcând cu disperare să afișeze independență, hotărâre, putere. Mereu grăbită, întotdeauna aranjată, călare pe tot felul de pantofi cu toc, incomozi și care o strâng, dornică să atragă atenția. Și cum acest lucru cere sacrificii, pare să treacă peste aceste inconveniente pentru a-și atinge scopul.

Efortul ei nu pare să fi fost în zadar, căci reușește să capteze atenția unui mascul plictisit, în cautare de senzații tari. O sa îl numim sugestiv homo erectus, fără a insista prea mult asupra lui. Acesta începe să dialogheze, în mare parte ajutându-se de fluierături și interjecții (ha, îî, uh-uh ). Tânăra pare să înțeleagă, în orice caz are un zâmbet pe buze și pare să își râdă în barbă. A reușit. Mai departe cei doi fac schimb de informații menite să le faciliteze comunicarea de la distanță. De reținut un aspect important: această curtare nu are o durata prea mare.

Capitolul 2 : Relația (sau Ea încearcă să îl schimbe)

“Actrița” principală începe să își dea întâlniri cu masculul. Aceasta preaia inițiativa și îl duce în tot felul de locații menite să îl impresioneze, urmând ca aici să realizeze un fel de interviuri spre a-l cunoaște mai bine pe tânărul/mai puțin tânărul ei iubit. Treptat ajunge la concluzia că din moment ce nu obișnuiește să spargă semințe și să bea bere la pet în fața blocului, nu are prea multe în comun cu ultima ei achiziție. Nu-i nimic. Este o fire ambițioasă și sufletistă și o să ducă o “lupta” pentru a-l cizela pe individ. Urmează retușarea garderobei și a stilului, vizite la operă, expoziții de artă, semn că își ia “munca” în serios. A devenit deja micul ei proiect de viață. Exact ca o păpusa, pe care tânara obișnuia în copilărie să o îmbrace în fel și chip.

Capitolul 3 : Monotonia

Lucrurile încep să devină rutina. Masculul acestei cercetări(de aici încolo vom face referire la el ca fiind “cioban”) a obținut de mult ce dorea: a tuns oaia, a muls-o, a făcut și brânză. Nu mai exista elementul de noutate…cel puțin la ea, dar obișnuit la “stână” știe că trebuie să mai existe “oi”. În schimb tânăra se dă de ceasul morții să țină flacăra relației aprinsă. Ce nu știe aceasta e că flacăra nu a fost nici măcar o secundă aprinsă. Detalii. Ciobanul nostru își modifică comportamentul și atitidinea față de eroina noastră. Aceasta bănuiește că ciobanul s-a săturat de brânza de oaie și a trecut pe cea de vaci (în realitate e tot brânză de oaie). Însa nu e sigură.

oaie mulsa

Capitolul 4 : Despărțirea

Ceea ce era o simplă bănuială a devenit certitudine. Tânăra îl confruntă pe cioban vizavi de schimbarea “dietei” și trecerea pe brânza de vaci (e tot de oaie, dar ea susține că e de vacă). Inevitabilul se întâmplă și cei doi se despart. Transhumanța a luat sfârsit. “Miorița” își strânge prietenele și le mână spre un local mai select organizând astfel ceea este cunoscut ca fiind “girls night out”. În cadrul acestei întâlniri tânăra își plânge de milă. Apropiatele ei o consolează și încearcă să îi “revergoreze” (vorba unui clasic) stima de sine demult pierdută.

Capitolul 5 :Viața merge înainte
Subiectul cercetării noastre se află din nou în continua mișcare, cu același stil de viață activ. Nu pare să lase de înțeles că s-au schimbat prea multe. Refuză să înțeleagă și să accepte lecția de viață ce tocmai i-a fost servită, conform căreia:…

doar oile vb cu ciobanii

Bine ideal ar fi să înțeleagă că nu ai cum să schimbi un om…dar nu prea are priza la public.

Ar fi interesant să apară și un ghid: Cum să afli dacă ești cioban/oaie? Urmează testul acum!

Nu fac asta din răutate ci din dorința de a deschide ochii celor din jur. Sunt un om bine intenționat. 😀 Nu trebuie să îmi mulțumiți o fac cu plăcere, ca de fiecare dată.

Like & share să ajungă și la “stână”.

În încheiere o să fac apel și la o replică celebră: nu ratați următoarele articole pentru că nici nu știți ce pierdeți. 😀


2 responses to “Doar “oile” vorbesc cu “ciobanii”

 • Anonymous

  pline de povete…. posturile tale.

  toate femeile iti citesc posturile, dar pe furis, sa nu carecumva sa “afle” careva care e sursa izvorului din care se adapa zilnic…

  scrie, maestre, scrie mai departe, mai mult, mai raspicat, sa citim cu toate micile tale povestioare cu talc.

  Like

  • Cristian Mihaila

   Era frumos daca ti-ai fi declarat sexul (m/f). M-ar fi ajutat mult sa determin in ce masura comentariul tau este bine intentionat si sincer…sau o mostra clara din arta “furatului de curent” pe care sunt de parere ca o stapanesti destul de bine si tin sa te felicit. 😀

   Like

Nu fi emo, dă-ți cu părerea

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: